GME Groninger Mozart Ensemble

Meedoen

Ervaren amateurmusici en zangers van alle leeftijden vormen het Groninger Mozart Ensemble.

Voor het najaar 2022 staan een paar speciale werken van Mozart op het programma en werken speciaal voor het GME geschreven. Concertdata zijn 19 en 20 november 2022. 

Je kunt aan deze en andere GME-concerten meedoen als lid van de vereniging Groninger Mozart Ensemble of, eenmalig als projectdeelnemer. Op verzoek worden de repetitiedata voor koor en orkest toegestuurd. 

Wij hebben momenteel de volgende vacatures:
- Instrumentaal: 1e viool, 2e viool, altviool, en contrabas
- Koor: Voor dit seizoen zijn er voldoende sopranen en alten. Tenoren en bassen zijn van harte welkom. Wel moet bekeken of zij dit seizoen nog kunnen meezingen.
Zangers die niet kunnen meezingen in het huidige koor kunnen zich uiteraard wel melden voor de wachtlijst.

 

Voor elke concertreeks (voor- en najaar) wordt er 10 keer gerepeteerd.

Tijd: 10 uur (spelen!)- 13 uur

Plaats: Harens Lyceum, Kerklaan 39, 9751 NL Haren

Parkeren: op het grote terrein naast de school, achter het benzinestation

 

 

Wil je meedoen?

We bieden je de mogelijkheid om veel plezier te beleven aan het samen musiceren in dit  ensemble.  Dit unieke ensemble staat onder de inspirerende en enthousiasmerende leiding van Joël Smits. Vincent Hensen-Oosterdijk leidt het koor bij het instuderen van de partijen.

Je kunt op drie manieren meedoen:

1) als projectlid: je doet een half jaar mee aan een bepaald programma van de concerten. Dit kost € 100.

2) als aspirantlid: je maakt kennis met het GME en je doet een half jaar mee; in de loop van het seizoen beslis je in overleg met de vereniging of je lid wilt worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

3) als lid (bijv. wanneer je het orkest al kent en eerder mee hebt gespeeld). Lidmaatschap kost €180.

In overleg kan rekening worden gehouden met bijzondere omstandigheden, waardoor gedeeltelijk of gehele vrijstelling van een bijdrage mogelijk kan zijn.

We vragen van je dat je in de gelegenheid bent om te repeteren in de periodes januari - mei en september - november. De repetities vinden plaats op zaterdagen van 10.00 -13.00 uur in Haren in het Harens Lyceum, en incidenteel op een avond. Ook vinden we het belangrijk dat je thuis voldoende tijd maakt om je partij per repetitie voor te bereiden.

Het is bij het GME gebruik dat kandidaatleden na een seizoen meegezongen te hebben een keer voorzingen in aanwezigheid van de dirigent en de repetitor

Het is natuurlijk mooi als je al ervaring hebt met het zingen in een koor of met samenspel in een kleiner instrumentaal ensemble. Mocht je er echter onzeker over zijn of je er al aan toe bent om mee te spelen in het orkest, gaan we graag met je in gesprek. Je hoeft dan niet voor te zingen of te spelen. We kunnen de mogelijkheden met je bespreken om bij het GME orkestervaring op te doen.

Ben je muziekdocent(e) met een lespraktijk?

Misschien heb je een leerling(e) die graag in een orkest wil spelen? Het orkest biedt verschillende mogelijkheden om je leerling(e) te ondersteunen in het opdoen van orkestervaring. Desgewenst kunnen we samen met jou en je leerling(e) hierover in gesprek gaan, info@groningermozartensemble.nl.

Formulier

Als je denkt dat het GME wat voor je is, vul dan onderstaand formulier in en vermeld erbij of je als lid of als projectdeelnemer wilt meedoen. We nemen dan contact met je op om je verder te informeren over deelname aan ons ensemble.