GME Groninger Mozart Ensemble

Meedoen

Ervaren amateurmusici van alle leeftijden vormen het Groninger Mozart Ensemble.

Voor het najaar 2021 heeft de artistieke commissie een aantal mooie werken uitgezocht om te spelen en te zingen. Meer informatie daarover komt zo snel mogelijk. De toestand in het najaar zal wellicht nog invloed hebben op welke werken wij daadwerkelijk gerepeteerd gaan worden. In een concert op zaterdagavond 20 november 2022 (Oosterkerk, Groningen) en op zondagmiddag 21 November 2022 (Op de Helte/Roden) kunnen wij dan een zeer gevarieerde programma kunnen laten horen.

Voor het voorjaar 2022 staat Die Schöpfung van Joseph Haydn op het programma. concertdata zijn 14 en 15 mei 2022. De familie uitvoering van Die Schöpfung met Frank Groothof staat voor 22 mei 2022 gepland.

Je kunt aan deze en andere GME-concerten meedoen als lid van de vereniging Groninger Mozart Ensemble of, eenmalig, als projectdeelnemer. De repetitiedata voor koor en orkest worden zo spoedig mogelijk bekend gemaakt. 

Wij hebben momenteel de volgende vacatures;

Instrumentaal:

Dringend gezocht: altiviolen, hoorns, trompet en trombone. 

Verder is er nog plaats voor: 1e viool, 2e viool, contrabas

Koor: sopraan, alt, tenor, bas

 

Wil je meedoen? We vragen het volgende:

De vereniging GME staat open voor amateur musici die graag willen meespelen in een orkest, en  voor koorleden die mee willen zingen in het koor.

We bieden je de mogelijkheid om veel plezier te beleven aan het samen musiceren in dit  ensemble.  Dit unieke ensemble staat onder de inspirerende en enthousiasmerende leiding van Joël Smits. Roele Kok, koordirigent, zanger en pianist leidt het koor bij het instuderen van de partijen.

Je kunt op drie manieren meedoen:

1) als projectlid: je doet een half jaar mee aan een bepaald programma van de concerten. Dit kost € 100.

2) als aspirantlid: je maakt kennis met het GME en je doet een half jaar mee; in de loop van het seizoen beslis je in overleg met de vereniging of je lid wilt worden. Hier zijn geen kosten aan verbonden. 

3) als lid (bijv. wanneer je het orkest al kent en eerder mee hebt gespeeld). Lidmaatschap kost €180.

In overleg kan rekening worden gehouden met bijzondere omstandigheden, waardoor gedeeltelijk of gehele vrijstelling van een bijdrage mogelijk kan zijn.

We vragen van je dat je in de gelegenheid bent om te repeteren in de periodes januari - mei en september - november. De repetities vinden plaats op zaterdagen van 10.00 -13.30 uur in Haren in het Harens Lyceum, en incidenteel op een avond. Ook vinden we het belangrijk dat je thuis voldoende tijd maakt om je partij per repetitie voor te bereiden.

Aan nieuwe deelnemers wordt desgewenst en in overleg gevraagd iets voor te zingen of voor te spelen.

Het is natuurlijk mooi als je al ervaring hebt met het zingen in een koor of met samenspel in een kleiner instrumentaal ensemble. Mocht je er echter onzeker over zijn of je er al aan toe bent om mee te spelen in het orkest, gaan we graag met je in gesprek. Je hoeft dan niet voor te zingen of te spelen. We kunnen de mogelijkheden met je bespreken om bij het GME orkestervaring op te doen.

Ben je muziekdocent(e) met een lespraktijk?

Misschien heb je een leerling(e) die graag in een orkest wil spelen? Het orkest biedt verschillende mogelijkheden om je leerling(e) te ondersteunen in het opdoen van orkestervaring. Desgewenst kunnen we samen met jou en je leerling(e) hierover in gesprek gaan, info@groningermozartensemble.nl.

Formulier

Als je denkt dat het GME wat voor je is, vul dan onderstaand formulier in en vermeld erbij of je als lid of als projectdeelnemer wilt meedoen. We nemen dan contact met je op om je verder te informeren over deelname aan ons ensemble.