GME Groninger Mozart Ensemble

Vriend worden

Het Groninger Mozart Ensemble probeert zo laagdrempelig mogelijk te zijn en houdt daarom de contributie en de toegangsprijzen voor concerten zo laag mogelijk. Dat geeft weinig financiële ruimte en daarom zijn wij heel erg blij met de financiële steun van onze vrienden. Zij helpen ons de kwaliteit van programmering en uitvoering hoog te houden.

Die vrienden, jullie dus, sturen wij jaarlijks een betaalverzoek waar speciale nieuwsbrieven en uitnodigingen tegenover staan.

Jullie geven ons een hele fijne aanvulling op onze reguliere financiën maar het Groninger Mozart Ensemble zoekt toch ook nog naar mogelijkheden om meer te kunnen investeren in de toekomst. Wij denken dan aan het maken van een mooie concertopname, de aanschaf van instrumenten, podiumdelen, een opvouwbare en energiezuinige lichtinstallatie of fair-pay voor professionals. Goede raad of hulp bij het vinden van deze materialen of bij het vinden van een geschikt subsidiefonds zou heel welkom zijn. Door het Groninger Mozart Ensemble op te nemen in uw testament kunt u ook bijdragen aan een mooie toekomst van ons ensemble!

Vriend(in) worden kan vanaf €50 per jaar (regeling 1-7-2022). Daarvoor krijgt u twee vrijkaarten voor een concert van ons ensemble. Alle vrienden ontvangen op zijn minst twee keer per jaar een nieuwsbrief en uiteraard een uitnodiging om de concerten bij te wonen. Indien wij een mooie gelegenheid zien om u extra te laten genieten van ons gezelschap dan zullen wij u zeker uitnodigen.

Mocht €50 per jaar teveel voor u zijn dan zijn wij ook blij met €25 per jaar waarvoor u één vrijkaartje voor een concert krijgt.

U kunt zich hier als vriend aanmelden.

 

Wij geven ook graag wat meer informatie over de giften en de belastingdienst. 

  1. Eenmalige of regelmatige giften Let op: het GME is geen ANBI en kan dat ook niet worden. De eenmalige giften aan onze vereniging zijn daarom niet aftrekbaar. Een periodieke (regelmatige) gift aan een vereniging is wel aftrekbaar maar dat moet in een overeenkomst worden vastgelegd en voor vijf jaar worden afgesproken! De belastingdienst heeft voorbeeldformulieren. Deze zijn ook via het GME te krijgen.
  2. Het klinkt weliswaar niet erg vrolijk misschien maar het is ook mogelijk om het GME op te nemen in je testament (legaat), via de notaris. Onze vereniging zou hier heel blij mee zijn al hopen wij uiteraard dat jouw legaat nog lang op zich laat wachten!

________________________________________________________________

Informatie van de belastingdienst over giften aan verenigingen (niet ANBI)

Een schriftelijke overeenkomst vastleggen

Wilt u een schriftelijke overeenkomst opmaken tussen u en het goede doel? Wij hebben enkele voorbeeldformulieren gemaakt die voor de meeste situaties geschikt zijn. U kunt deze formulieren gebruiken om de overeenkomst vast te leggen. Zo weet u zeker dat uw overeenkomst voldoet aan de voorwaarden.

Periodieke gift in geld

Gebruik het formulier Periodieke gift in geld als u minimaal 5 jaar lang een gift in geld wilt doen aan een goed doel.

Betalingsvolmacht

Wilt u dat uw periodieke gift in geld automatisch naar het goede doel wordt overgemaakt? Dan kunt u het formulier Betalingsvolmacht gebruiken.

Let op!

U hoeft deze formulieren niet naar ons op te sturen. Ze zijn voor uzelf en het goede doel aan wie u de gift doet. U moet de overeenkomst wel goed bewaren. Als wij uw aangifte controleren, kunnen wij u om deze schriftelijke overeenkomst vragen.